Friday, 28 December 2012

subhanallah

akhirnye gugur sekali lagi malam ni..xtau kenapa..
hahaha..lawak kan..syafa tegur trus air mata mngalir tnpa diminta...
da bape kali da mcm ni...
gara2 sebab tibe2 tringat dan tgk2 gmbr lama... last2 kua gmbr yg mnyetapkan hati ni..
mudah terusik hati ni.....
tira lemah sgt ke...
kenapa..
tp perlu ke bersedih lagi...
sakit lagi...
masih bersisa sume tu..tuhan je tau mcm mna rasa...tp tira akur. trsungkur atas kelemahan dri sndri..
ya allah..kuatkanlah kembali smgat ni.hati ni..cekal kan lagi.... moga ia terubat,,
tira tahu ambil masa...tp dlm msa yg sma....benda tu dtg dan dtg mnyentapkan hti ni..
moga tira trus cekal..insyallah ;)
xputus-putus..bagi kata smgat kat dri sendiri....sedih sgt sedih ....

Thursday, 27 December 2012

hati..... -.-

xtau ape yang xkena dgn hati..kadang2 resah sendiri.. 
sunyi sgt ke..
ke tira xdpt terima hakikat sebenar lagi..
tapi hakikat ape.....
ya allah..sepenuh hati dah tira da dapat terima...tapi kenapa masih ada lagi kekosongan....
saat ada yang mengisi kekosongan...hati menolak..
ntahlah........
susah nk bukak hati ni untuk orang lain....
mungkin tira semakin berhati-hati dalam memilih the true,and reallly true..almost true love..hehehe ;)
orang yang da biasa bercouple..at last dia putus..rasa sangat kosong.. melainkan orang tu xpenah couple..sunyi dia lain dari org yg pnah couple..tapi bile fikir balik terdesak sgt ke aku ni??aish.. xjugak...
dah berbulan2 dah hidup mcm ni..alhamdullilah ok je... 
jeles ke tgk org lain berpasangan tapi diri sndri x??rasanya x jugak..
jadi apekah??hahahahah~!! mulut ckp selesa..tapi hati... perlukan seseorang jugak..perlu dicintai jugak..
tp ntah...keinginan ingin berpasangan tu fitrah seorang manusia..
mungkin tu kot yang tira rasa.. ingin berpasangan...tapi mahu brpsangn dengan YANG HALAL..makna nye???insyallah ^.^''
ya allah..tabahkanlah hati ni..
bile tgk gambar sendiri...

kesian nye kat perempuan ni..sangat sangat sangat sangat sangat SAKIT  kan dlu...... T,T terlampau sakitkan tira..
tabahnya hati saya...saya pom bangga dengan diri sendiri... 
....SUme muka redha je... bile fikir balik..eh tu ke aku? CERIA tp ada SEDIHnye...
ya allah...allah sangat mnguji diri ni... kesabaran je ubatnye..... so..plexx be strong dear :) 




Sunday, 16 December 2012

tiada halangan... :)

erm.. suke lak update blog..rmai yg view..hhehehehehe :)

saje nk share citer....
satu hari...
hati yang penuh dgn kasih syg...penuh dgn cinta..remuk mcm tu je.. hrmmmm...
tuhan saje yg tahu betapa sakitnya.. kalau boleh tira da xnk rsa sakit tu lagi..sgt sakit..terlalu...
sakitkan kalau di kecewakan......

kalau ikutkan hati...ikutkan perasaan... ikutkan kehendak..nak je meraung2..sangat2 meraung.... tp..
akal fkiran yg waras mnhalangkan nye trlebih dahulu..AMIK SUME PERKARA YG MNGUJI KITA SECARA POSITIF.....

~mcm mna??? dekatkanlah diri kamu kepada maha pencipta.. iNSYallah..TENANG...itu lah ubat utk diri ini sbnrnye... hehehe... sbb tu org tgk cik tira bahagia je..xda pape.. tp dlm hati...cube melawan..lawan dan lawan....tira percaya TUHAN xkn uji hambanya jika hamba nya xmampu..dan berlipat ganda tuhan berikan kenikmatan kepada hambanya yang sabar... INSYAALLAH.. :)
~ibubapa adalah ubat yang kedua.... mmg lumrah manusia.. dlu masa alpa..masa naif..msa hapy..lupe sume... tp kekasih yg brsma sblm ni..adalah kekasih semntra.. kekasih yg kekal abadi adalah IBUBAPA dan ALLah.... tadahkanlah tgn dan berdoa setiap utk kedua ibubapa mu,,, insyllah berkat hidup.... :) tenang hati..dan minta lah doa ibu setiap hari....
~ cekal kan hati..jgn ikutkan nafsu.... jgn ikut akal..ikut kata hati..jika ingin membuangnye...buangkan lah seikhlas hati...jika masih ragu2... itu lah yg akn mnganggu kehidupan kita sbnrnye..

so,sape2..jgn jadikan kekecewaan mnhalang utk kita trus hidup dan perlu dan perlu perlu brsemngat...

karma itu wujud sebab tuhan adalah maha adil.... doakan lah yg terbaik..... bile hati tenang....hidup pom bahagia..
sal jodoh.. putus cinta xkn mnhalang kita bertemu jodoh yg lain.. percaya lah jodoh yg lebih baik selepas ini yg akan kita temui... *tira pom brharap mcm tu*heheheh..insyllah..belajar lu lah~!!!! :)

k lah... assalamualaikum.



Saturday, 15 December 2012

diet and diet... but never die... *tips dri tira*

Lama x UPdate bLOg
nk citer jiwang2 kan... xda citer lg..ok..
nk citer sal Cik tira skrg ngah oN diet..... diet secara natural..tnpa amik ubat sampingan... atau ape2..juz jga pngambilan makanan...nk kata xcersice pom xjgk..malas jugak...ahhaha~! t balik kmpung ni lah nk jogging.lau kat sni takot kena kejar ANJING..=.=''

ni gmbr sebelum diet..dari sem satu smpai sem 3... lau masuk kan sume..mmg xmuat lah kan..gmbr lama2 byk giler~! t nk bg anak2 tgk..xleh padam..ehhehe ;)




berisi sgt2 kan...
then satu hari.dapatlah satu HIDAYAH,, nekad nk kurus..nak dan nak~!!!!! jadi.... akhirnye... 
sikit makin sikit berat badan makin turun..walaupn xturun secara drastik..tp tetap hppy bile tgk hasil nye..kikiki :)




ermm..awesome... suke ;) mcm xpercaya... tapi baru amal SEBULAN lebih hasilnye sgt sgt sgt puaskan hati..
tira cume makan
1.pagi-fishball utk srapan... lau lapar2 sgt lah..dlu mkn buah utk srapan tp  bajet xda...mahal lah~!! so beli fishball hrga rm1.20 .breakfast mak sure jgn skip..
2.jgn minum air manis... minum byk airmasak.... asal rsa nk lapar je,minum air masak...satu hari tira leh hbiskan 5botol air masak... 
3.tgahri.,lau lapar sgt..beli mihun atau beli lauk je... makan lauk..cube pujuk hati jgn makan nasi... tp tgk member aishh dugaan~!!! sabar je... tp nasi at least kena amik jgk lah..sekali seminggu...
4.mlm..goreng mihun,atau buat sup mihun..dlm mihun wajib ada sayur n goreng bg pedas2...mkanan pedas leh bakar lemak...
5.lau rsa makan lebih skit2.cepat2 minum air teh hijau..sbb teh hijau leh cepatkan proses metabolisma..bgus utk diet.. 
6..itu je..ahhahaha... sekarang diet masih dlam proses,,hasil nye masih belom memuaskan.. usaha lagi..lagi dan lagi~!!yeah~!!! i like u DIET... huhuhu~!! :)



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... ahhaha~! * gelak bangga* insyaAllah... inprogress.. usaha lagi..yeah~!!

Sunday, 28 October 2012

kenapa yer........

terpaksa padam sume post yg lama2..
sebab da xnk ingt segala yang ada..
kenapa xnk ingt?sebab benda tu sume mnyakitkan...
melemahkan...
saya xnk lemah...
saya xnk kalah...
sentiasa ingtkan dri sndri bahawasanya sume yg berlaku ada hikmah nye,,,
allah akn lindungi org yg di anayai,,
sekarang masa utk berubah...
mnjadi lebih baik...
saya xpenah salah... saya ikhlas..saya jujur..
tapi org balas dgn dusta,..dgn penipuan..
xpelah... antara saya dgn dia...da xda pape... tapi yg pasti
maaf itu tidak dapat di beri kan lagi..
sukar sgt sukar..
antara dia dgn tuhan...tu hak dia.. 
saya hamba hina xlayak mnhukum...
yg pasti tira nak bahagia~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bahagia brsama seseorg yg mampu mnjaga melindungi yg sgt2 ikhlas brsama saya,,
masa itu akan hadir...
allah xkan uji hamba nye utk selama nya... kesakitan ini ada penawar nye..... saya percaya!! :)
^_________^ 

Tuesday, 16 October 2012

perempuan itu kaca ;)


perempuan itu kaca

silap sedikit pecah berderai
silap sedikit retaklah ia
silap sedikit keluar muncungnya
seakan burung belatuk
nanti habis kamu dipatuk
tiada mampu kamu memujuk
perempuan itu kaca
harus cermat dijaga
harus halus belaian
roman sifat kejadian
sensitif cepat mendatang
hati kecil mudah meradang
rajuknya bukan kepalang
tersilap pasti kecundang
perempuan itu kaca
maka kamulah si penjaganya
hatinya kamu jaga
pujuk rayu bila perlu
lemah lembut bila bertutur
bila dia sudah terhibur
pasti kasihnya subur
sayangnya tiada kendur
cintanya tiada luntur
insyaallah


*^________________^ *

maka.... ya Allah JADI kan la diri ini wanita yang tabah... dan mampu mnharungi segala dugaan mu..
kini ku mampu teruskan hidup dan cuba melupakan masa lampau..
insyallah...
perempuan itu kaca....:)
sekali hati pecah berderai xkan dapat di cantum lagi... :)

p/s _tira yang sentiasa tersenyum utk dri sendiri :)

Wednesday, 15 August 2012

da nak raya~!!!




 da nak raya da.. ape pun xbeli tahun ni... cume ada  
*baju sepasang...
*tudung sehelai....
kesian x....???
huhuhuhu....
bia lah.....xda rezeki..ag pun tira sendiri yg MALas nk prepare pape... sbb xda $ =,=''
students an.. hohoho... pape pun... da nak habis puasa da...
nnti nak kena fly SARAWAK da....
bye2 umah.. bye2 tido lena ku..xleh mmbuta da...
bye2 katil kat umah...
bye2 itik2 kat umah...huhuhu...
nnti update letak gmbr baju kurung raya nnti yerp...huhu... YG pasti tahun depan xkan jadi mcm ni lagi~!!!! yeahh~!!! huhuhuhu






glitter-graphics.com

Wednesday, 8 August 2012

bekas HUbbY DAn bakal HUBBy :)

ntah kenapa sejak dari peristiwa menhampakan hati tu....
aku jadi sasau... n buat satu keputusan yang giler..yang mampu mngorbankan nyawa ku sendiri..hohoo~!!

oittt..bukan bunuh diri ke ape lah.. cume trpaksa lepaskn buah hati ku.... 
;( 
nie dia sayang saya... 7bulan brsama akhir nye trpksa lepaskan awk....
nape lah saya buat keputusan mcm nie yer...
mungkin sebab trlalu kecewa...
nk pndang anset pom xsggp... 

p/s~anset XSALAH tira...... ;(

Tapi kan.... pas je jual anset nie aku berazam akan mncari penganti yg baru..
n sangat kan tergila gila kat Bakal Hubby BARU saya ni... nie dia....
cute an.. perlu ke pink?? 

YEAH ~! PERLu.... cant wait larr.... ;)
xpe..hati yg sakit bia kan sakit da alang2 da sakit...
hidup msti di truskan...
tIRA bOLEY~!!! ;>
 

Tuesday, 31 July 2012

idamanku

dua tiga menjak ni hati sakit sgt bile fikir diri masih student yg xda pape ;"(

xpelah saya terima je ape pom org nk kata.. 
huhuhu~!! arini nk update pasal idaman ku~!! aumm >,<..
sweet an.. pas ni nk ubah hidup bia senang dan dapat capai yg di ingini..xsalah utk berangan..
so, dont kondem me~!! ahah~!! lets see...


firstly kereta idaman nk kete ni... =)
TOYOTA CAMRY coloR merah :) dapat kah???
haruslah-byr bulan2 dapt pnye..ahah~!! ;)

secondly nk rumah ni =)

anggap jelah tu kereta future husband sy..sbb saya nk kete camry color merah..hihi...
jom tgk lagi ;)

ruang tamu rumah saya :)
tempat tgk tv..tema merah hitam

ni lak..
ruang tamu utama :)

dapur saya nnti :)



dining room ..pas masak ape..makan kat sini yerp..huhu~!! :) mewah~!



bilik utama.. harus lah bilik saya dgn future husband ;) insyallah :)


bilik anak perempuan =)


ni lak utk ank lelaki *ahhahaa~!! besar angan2~!


nie untuk baby ;)



bilik air pom nak tema merah.... =,='

lastly kat umah nk ada ni


small pool :) 

wah2,besar nye angan2..hope satu hari nnti trcapai..amin... kena cari laki kaya dri saya baru dpt..ehehhehe..
xda benda mustahil dlm hidup nie Tira..
nak benda ni sume..capai dlu kejayaan..dgn satu kejayaan akan mndapt beribu keistimewaan..
insyallah.. amin.. makbul kan lah impian ku... :)

Thursday, 26 July 2012

mahar

suke dengar lagu maharku untukmu ni...
ikhlas trsgt ikhlas lelaki yg nk bg mahar ni utk perempuan pilihan dia.. 
sweet an...
ya aLLah kurnia kan lah seorang lelaki yg cukup ikhlas...
yang cukup baik
dan juga cukup iman untuk mendidik ku ke jalan yg benar,,,
insyallah...jodoh itu rahsia aLLah...
mngejar cita2 baru lah mngejar cinta kerana itu adalah lumrah sebagai manusia,..
Ku ingin menjadi pelengkap tulang rusuk mu.....

Wednesday, 18 July 2012

new sem. new roomate,bff still forever... love my ''sayam''

sebulan lagi sem baru da nak start...
disebabkan da jadi senior,so sem dpan sebagai senior kena tinggal LUAR~!!
ni rumah sewa saya... cantik an??
mcm lagu najwa latif lah pula..(kosong,kosong, kosong~!!) =,=''
mmperkenaLkan housemate saya..
.
ni nurul syafawani,xsingle,mulut bising,bff paling rpat kat UNIMAS syg syafa ketat2 ;)

tapi kan.... 
utk mngelak kan kami selalu brsma kot2 trmuntah nnti asyik brsma je..so, kat rumah ni kami x SEBILIK~!! xpelik an????kikikikik :)
*secondly
ni ika.... siti nurul shafika..sealu confius dgn nma ika, siti nur kew siti nurul..ehhhehe.da ingat da... :)


p/s**dia hantu aiskrim...* aishh.. pening saya =,= asal upah je nak aiskrim!! :) tp tetap comey :)

lastly.. ni dia...  roZI :) 

opppsss~!! sorii.... xclear...


sama gap... aiissshhh =,=''
*saya xda gambar full rozi..wajah nye..bia lah rhsia..hehehehe*
pape pom..can't wait for new sem... first sem for second year.. :) 
miss u aLL :) muaahhh~!! :)

HeLLo.... )

finally..brjaya gap edit blog ni..walau xseberapa~!! yeah saya mampu~!! :)
mula sayangkan blog ni so much.........

SO CUTE~!!! 
*Cuti sem yg xda keje...layan benda ni jer* peace out .. love u~!!

Monday, 16 July 2012

cuti sem watpe????

cuti sem yang xdi sia2 kan..even byk duk umah je..
tapi
sempat gap brsama2 ngan kawan2,... ni je kwn yang ada kat kelntan..mna ada sGT  BFF
ni mat ire ngan payid..best frend lama ...
jiran kat umah...tp skrg kami da jauh... tira lenka da pindah pasir puteh..pape pom kami masih kawan... :) ni gmbr msa kami trserempak kat kb...payid bwk pi kenduri kwn..mmg rock n stylo..pkai jeans je time ni...pape thanxx kawan :) 
payid ngan mat ire dtg umah msa kenduri kesyukuran..alhmdullilah..kenyng diorg....
ingat xdtg lah..nie lah kwan kan...ape pom boleh...hrap leh kwn smpai bile :) 
p/s*anak sdara payid..smgat dukung dia...ee ailaa nma baby girl ni..* ;)

hohoho!!! suke nye... ;)

finally............
siap gap blog saya yg xseberapa ni.................
hahhhahaha~!!! xlah secantik blog2... kamo2 yg lain....
pape pom...
finally berjaya gap~!!!ahhaahhahaha~!!!! 
:) :)  peace :)